Δημιουργία περιεχομένου με το EVERNOTE®*, γράψτε καλύτερα άρθρα.

Το περιεχόμενο είναι ο λόγος ύπαρξης ενός ιστολογίου και του διαδικτύου εν γένει. Η διαφήμιση στα αποτελέσματα αναζήτησης και η τροφοδότηση μιας καμπάνιας στα social media στηρίζονται στο περιεχόμενο. Όμως η διαχείριση του περιεχομένου ενός ιστολογίου είναι εξαιρετικά απαιτητική ακόμη και για τους επαγγελματίες.

Αν θέλετε να κάνετε συχνές δημοσιεύσεις με περιεχόμενο χρήσιμο για τους αναγνώστες σας χρειάζεται οργάνωση και καθημερινή ενασχόληση. Το αποτέλεσμα στο τέλος θα σας ανταμείψει. Ανεξάρτητα από τους επιχειρηματικούς σας στόχους θα καταφέρετε να δημιουργείτε συναφές περιεχόμενο. Το κοινό σας έπειτα θα σας επισκέπτεται συχνά και θα παραμένει στην σελίδα σας για περισσότερο χρόνο.

Στο σημείο αυτό έρχεται το evernote μια υπηρεσία η οποία υπόσχεται ότι θα θυμάται για πάντα ότι είναι σημαντικό για εσάς. Με το evernote μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις, να φωτογραφίζετε χειρόγραφα ή οτιδήποτε είναι χρήσιμο να θυμάστε. Εκτός από την ικανότητα να θυμάται το evernote είναι επίσης και ένα εργαλείο οργάνωσης το οποίο μπορείτε να το έχετε παντού και πάντα μαζί σας.

Πως μπορεί το evernote να σας βοηθήσει στην δημιουργία περιεχομένου;

Δημιουργήστε ένα σημειωματάριο στο evernote και ονομάστε το blog posts ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Αν γράφετε για παραπάνω από ένα ιστολογία μπορείτε να κάνετε stack notebooks που ισοδυναμεί με τα διαφορετικά θέματα ενός σημειωματάριου.

Ένα σύστημα δημιουργίας περιεχομένου απαιτεί μια διαδικασία με διάφορα στάδια, πχ ιδέα, έρευνα και συγγραφή, δημοσίευση, διαμοιρασμός και παρακολούθηση. Το χαρακτηριστικό του evernote που το καθιστά πολύ καλό εργαλείο οργάνωσης είναι η χρήση tags. Έτσι για κάθε άρθρο το οποίο περνάει από το στάδιο της ιδέας μέχρι την δημοσίευση, τον διαμοιρασμό και την παρακολούθηση απλά ανανεώνετε το tag του.

Βήμα – βήμα η δημιουργία περιεχομένου με το evernote.

  • 1ο Βήμα:  Mε την σύλληψη μιας ιδέας από κάποιο άρθρο ή μιας εικόνας στον δρόμο κρατάτε σημείωση στο evernote, πατάτε το web clipper ή βγάζετε μια φωτογραφία. Μετά αποθηκεύετε την σημείωση στο notebook blog posts και βάζετε tag idea.
  • 2o Βήμα:  Όταν βρείτε χρόνο απλά κάνετε αναζήτηση με το tag idea και εμφανίζονται όλα τα άρθρα που είναι στο στάδιο της ιδέας. Αφού γίνει η αξιολόγηση της ιδέας τότε το άρθρο περνάει στο στάδιο της έρευνας και της συγγραφής, διαγράφετε το tag idea και προσθέτετε το tag search&writing. Στο στάδιο αυτό προτείνω της χρήση ενός template, πρότυπου σημείωσης ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο το άρθρο, έχω ένα έτοιμο template το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, θα το βρείτε εδώ,  για να χρησιμοποιήσετε το υπόδειγμα στο δικό σας notebook, από το μενού notes πατήστε την επιλογή copy to notebook και μετά επιλέξτε το notebook πχ blog posts ή από τον πλοηγό ίντερνετ (browser), save to evernote.
  • 3ο Βήμα:  Μετά την συγγραφή ακολουθεί η δημοσίευση, κατά τον ίδιο τρόπο διαγράφετε το tag search&writing και προσθέτετε το tag published, σας προτείνω στο στάδιο αυτό να προσθέσετε άλλο δύο tags τον μήνα και το έτος δημοσίευσης, αργότερα θα φανεί πολύ χρήσιμο στην αναζήτηση.  Το άρθρο τώρα έχει τρία tags published – μήνα – χρόνο.
  • 4o Βήμα:  Το επόμενο στάδιο είναι το στάδιο διαμοιρασμού του άρθρου σας στα κοινωνικά σας δίκτυα, δεν σβήνετε κανένα από το υπάρχοντα tags, επιλέγετε το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο θα αναδειχθεί το άρθρο σας και προσθέτετε άλλα δύο  τουλάχιστον tags shared και το κοινωνικό ή κοινωνικά δίκτυα που έγινε ο διαμοιρασμός. Ένα άρθρο το οποίο έχει δημοσιευτεί και διαμοιραστεί στο LinkedIn και στο Facebook θα έχει έξη tags πχ, published, Νοέμβριος, 2016, Shared, LinkedIn, Facebook.
  • 5ο Βήμα:  Μετά τον διαμοιρασμό καλό είναι να γίνει παρακολούθηση του άρθρου, στο template που σας πρότεινα υπάρχει χώρος για να γράψετε την μέρα και την ώρα που έγινε η δημοσίευση του στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και την απόδοση του, likes, shares κ.α. ανάλογα με τους στόχους σας. Μπορείτε να προσθέσετε και στοιχεία από το Google analytics όπως conversions, ένα conversion θα μπορούσε να είναι “Πόσοι που είδαν το άρθρο από το Facebook έκαναν εγγραφή στο newsletter” για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τις οδηγίες του google analytics ή να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία.

Τα tags θα διευκολύνουν πάρα πολύ την αναζήτηση και την οργάνωση των άρθρων σας.


Pro tip: Στην ακολουθία των tags μπορείτε να βάλετε άλλο ένα tag σχετικά με την θεματική κατηγορία του άρθρου, πχ Wellbeing, MarketingAdvices ή NaturalProducts και όταν θα έχετε αρκετά άρθρα από μία κατηγορία να κάνετε ένα ebook,


Αν δεν έχετε λογαριασμό στο evernote μπορείτε να αποκτήσετε εδώ, ο λογαριασμός basic είναι δωρεάν. Κατεβάστε το app για κινητά Android ή ios. Εδώ θα βρείτε την εφαρμογή για υπολογιστές. Το plugin web clipper, με το οποίο μπορείτε να αποθηκεύετε στο evernote κατευθείαν από τον πλοηγό διαδικτύου πχ Chrome, Mozzila κ.α.

 *Used under license from Evernote Corporation.

Leave a Reply

*
*