Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io
Share

WordPress 4.7: Tί νέο υπάρχει στη νέα μεγάλη αναβάθμιση του wordpress.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το wordpress υποδέχεται την νέα χρονιά με μία σημαντική αναβάθμιση και ένα νέο default θέμα. Αυτή την στιγμή η έκδοση 4.7 του WordPress είναι σε beta έκδοση και προτείνετε μόνο για δοκιμή και εξοικείωση για αυτό μην βιαστείτε να μεταπηδήσετε στην νέα έκδοση. Η αναβάθμιση θα γίνει μέσα από το back-end του wordpress, την περιοχή δηλαδή του πίνακα ελέγχου, στις 6 Δεκεμβρίου 2016 όταν δηλαδή θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση.

Τι νέο υπάρχει στην νέα έκδοση του WordPress.

Υποστήριξη βίντεο ως κεφαλίδα.

Πολλά premium themes, υποστηρίζουν ήδη αυτή την δυνατότητα επιτρέποντας την χρήση βίντεο αντί μιας στατικής εικόνας στην κεφαλίδα. Αυτή η δυνατότητα κυρίως εξυπηρετεί τις εταιρικές παρουσιάσεις γιατί είναι πιο δυναμική αλλά φυσικά η δυνατότητα αυτή μπορεί να απογειώσει και να αναδείξει την θεματολογία ενός απλού blog. Ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει το δικό του βίντεο, που τράβηξε από το κινητό του και είναι σε μορφή mp4. Μπορεί επίσης να κάνει και χρήση του αγαπημένου του βίντεο από το youtube ή το Vimeo με copy paste του URL.
videoheader

Καλύτερη διαχείριση των θεμάτων.

Ο χρήστης θα μπορεί με πιο δυναμικό τρόπο να διαχειριστή τα θέματα του κατευθείαν από την προσαρμογή του θέματος. Θα μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχο των θεμάτων του με την επιλογή του θέματος να γίνετε από την κύρια οθόνη της προσαρμογής βλέποντας την μικρογραφία του. Αυτή την στιγμή η επιλογή αλλαγής θέματος από την προσαρμογή υπάρχει στα αριστερά με drop down. Στην τρέχουσα έκδοση του wordpress κάποιος που είναι στην προσαρμογή θέματος για να αλλάξει θέμα πρέπει είτε να θυμάται το όνομα του θέματος για να το επιλέξει είτε από την εμφάνιση και θέματα να δει τις μικρογραφίες να ενεργοποιήσει το θέμα και μετά να το επεξεργαστεί από την προσαρμογή.
themesetup

Προσαρμογή του CSS από την προσαρμογή θέματος.

Αν κάτι δεν σας αρέσει στο υπάρχον θέμα ή στην εμφάνιση ενός plug in τώρα μπορείτε να το αλλάξετε από την προσαρμογή θέματος, εισάγοντας τους κανόνες CSS που επιθυμείτε χωρίς να ανοίγετε με κάποιο επεξεργαστεί κειμένου ή κάποια άλλη εφαρμογή το αρχείο CSS του θέματος ή του plug in για να το τροποποιήσετε. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ως πρόγευση σε κάποια Premium θέματα ή μπορεί να γίνει και με την χρήση του plug in Jetpack αλλά στην μία περίπτωση ίσως χρειαστεί να πληρώσετε το Premium θέμα ή να βγείτε από την προσαρμογή και να μπείτε στο μενού του Jetpack. To WordPress είναι πιστό στην φιλοσοφία του και απλοποιεί τις διαδικασίες ώστε ο χρήστης να είναι απόλυτα εστιασμένος στην δημιουργικότητα και την επικοινωνία.
customcss

Επιλογή της γλώσσας που χρησιμοποιεί ο κάθε διαχειριστής.

Αυτή την στιγμή η επιλογή της γλώσσας γίνετε από τις γενικές ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου και αν κάποιος διαχειριστής κάνει κάποια αλλαγή αυτή θα είναι ορατή σε όλους. Με την έκδοση 4.7 του wordpress η επιλογή γλώσσας για τους διαχειριστές θα γίνετε από το προφίλ χρήστη και θα μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε διαχειριστή. Η γλώσσα του site θα ρυθμίζετε από τις γενικές ρυθμίσεις. Η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί την συνεργασία και δίνει τον απόλυτο έλεγχο στους διαχειριστές να επιλέγουν πως θέλουν να φαίνεται το μενού στον πίνακα ελέγχου.
adminlocale

Προεπισκόπηση μικρογραφιών αρχείων pdf

Η χρήση των pdf είναι πολύ σημαντική για την επικοινωνία με τους αναγνώστες σας. Πόσες φορές χρειάστηκε να ενσωματώσετε ένα κείμενο σε pdf ή μια πρόσκληση για πιο εύκολη εκτύπωση από τους αναγνώστες σας ? Μέχρι τώρα αυτό γινόταν με χρήση κάποιου plug in που σημαίνει δοκιμές και εξοικείωση με το καθένα ξεχωριστά. Αυτό τώρα θα γίνετε από την βιβλιοθήκη πολυμέσων.
pdf-thumbnails

Αλλαγή στην διάταξη των κουμπιών επεξεργασίας του κειμένου.

Ένας χρήστης wordpress περνάει τον περισσότερο χρόνο στην συγγραφή κειμένου. Οι αλλαγές αυτές κυρίως αφορούν την διάταξη των κουμπιών ώστε να είναι όσο το  δυνατό πιο φυσική η ροή της γραφής, για παράδειγμα η μορφή αλλάζει θέση και από την δεύτερη σειρά που είναι τώρα πάει στην πρώτη θέση μαζί με τα κουμπιά μορφοποίησης.
editorchanges

Επιλογή παρουσίασης των άρθρων.

Τώρα ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ διαφορετικών επιλογών εμφάνισης των άρθρων του. Κάτι τέτοιο μέχρι απαιτούσε ένα προγραμματιστή και την χρήση φίλτρων και κώδικα που σε κάποιες περιπτώσεις  μπορεί να μεγάλωνε το μέγεθος των αρχείων και να μειώνονταν η απόδοση του site σε περιπτώσεις σύνδεσης χαμηλής ταχύτητας, Και πάλι ο έλεγχος περνάει στον χρήστη που με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγει κάθε φορά τον τρόπο που θέλει να εμφανίζετε το άρθρο του και αν αλλάξει γνώμη μπορεί με την ίδια ευκολία να πραγματοποιήσει την αλλαγή χωρίς την μεσολάβηση προγραμματιστή.

Νέο θέμα WordPress : twenty seventeen

Το νέο θέμα που θα μας συστήσει το wordpress για την νέα χρονιά είναι το twenty seventeen, ένα θέμα κυρίως για επαγγελματική χρήση. Μπορεί να αναδείξει την εταιρική ταυτότητα πιο δυναμικά και να ανάδειξη το περιεχόμενο του site. Περιλαμβάνει premium χαρακτηριστικά δωρεάν αλλά το πιο σημαντικό είναι απλό στην χρήση του. Επίσης για νέα blogs που δεν έχουν  περιεχόμενο το νέο θέμα έρχεται με έτοιμο  dummy υλικό ώστε να γίνει αντιληπτό από τον χρήστη πως να το χρησιμοποιήσει. Με την δημιουργία υλικού από τον χρήστη το dummy υλικό χάνεται. Μπορείτε να δείτε το twenty-seventeen εδώ.

4 comments

  1. Δηλαδη εισάγοντας του κανόνες CSS θα εμφανίζει δεξιά και τις αλλαγές live;;;

    Βέβαια αυτό που με δυσκολεύει είναι να βρω ποιους κανόνες πρέπει να κάνω επεξεργασία

    • Ακριβώς Μάνο, θα υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει κανείς live τις αλλαγές και το πιο σημαντικό οι κανόνες css που βάζει ο χρήστης μένουν σε ξεχωριστώ αρχείο και σε ένα ενδεχόμενο update του θέματος δεν θα χάσει τις αλλαγές που πραγματοποίησε.
      Όσων αφορά του κανόνες css μπορεί κανείς αν ξέρει ελάχιστα css να κάνει αρκετές αλλαγές, αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να βρεις σχετικά tutorial εδώ http://www.w3schools.com/css/ .

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: